PP (Polypropyleen)

Eigenschappen en toepassingen van PP

Polypropeen is evenals polyetheen een polyolefine kunststof, Dit prijsgunstige materiaal is ook als technische kunststof zeer veelzijdig toe te passen.
Hoewel het in vergelijking met polyetheen een hogere maximale gebruikstemperatuur (+130gr.C) kan verdragen is het in de lagere temperatuur-regionen de mindere van PE. Dit gegeven is van belang bij de keuze van materiaal voor uw toepassing. De minimum gebruikstemperatuur van PP is -10gr.C, waarbij het reeds bij 0 gr. stijf en bros wordt.

Polypropeen is uitermate slagvast en bezit een uitzonderlijke chemische resistentie. Het materiaal is uitstekend te verwerken, bijv. door lassen, warm vervormen en mechanische constructie.
Een specifieke eigenschap van polypropeen is de scheurvastheid, waardoor het in de toepassing als scharnier onverslaanbaar is.

Ook als stansplaat is PP perfect te gebruiken, waarbij een lange levensduur opvalt. Ook de standtijd van de stansmessen is langer t.o.v. andere
ondergronden.
Wij kunnen stansplaten leveren in verschillende hardheden, al naar gelang het te stansen materiaal.

Voor reclame doelleinden kunnen wij polypropeen leveren in de vorm van folie en dunne platen, in een veelheid van kleuren en met een nerfstructuur. Ook de dunne dubbelwandige (kanaaltjes) plaat, leent zich uitstekend voor reclame-uitingen. (mappen, koffertjes en displays).